Nytt medlem: Recover
Regionsdirektør Torbjørn Flatås i Recover møtte Innherred Næringsforenings næringspolitiske leder, Arild Klokkerhaug, til hyggelig samtale etter at Recover ble medlem i INF. Foto: INF

Nytt medlem: Recover

24. februar 2023 | Tekst : Arild Klokkerhaug
Torbjørn Flatås er regiondirektør for midt og nord Norge som teller 22 avdelinger fra Oppdal i sør til Tana i nord. I Levanger har Recover en avdeling som i dag teller 15 ansatte .
Recover er Nordens ledende selskap innen skadebegrensning og gjenoppbygging etter skader, hvor Norge er landet med størst aktivitet og Sverige en god nummer to.

Avdelingen på Levanger jobber mot både offentlig og privat sektor. De største kundene til Recover er forsikringsselskapene, som står for 70% av omsetningen. Recover på Innherred har også rammeavtaler med Statsbygg, Avinor, Bane Nor, og kommunene Verdal, Inderøy, Frosta, Stjørdal. For å betjene alle disse kundene er det tett samarbeide mellom avdelingene i Trøndelag som teller over 100 ansatte.

Nordiske eiere 
Det er det nordiske oppkjøpsfondet EQT som nå eier Recover. En del av vekststrategien er å kjøpe byggmesterbedrifter og entreprenører, slik at de også kan levere oppbygging på større skader som bla totalskader på privatboliger og næringsbygg.

Recover sine ansatte er hovedsakelig tømrere og byggmestere. Recover kjøper derfor inn tjenester som rør, elektro maling og andre fag av lokale bedrifter.  
Bærekraft står sentralt for Recover som nå er ISO sertifisert for kvalitet (9001), miljø (14001) og arbeidsmiljø (45001). Med 65 avdelinger i Norge og 3000 ansatte i Norden,  har de tilgang på svært bred kompetanse. Det trengs når bedriften jobber med krevende kunder og skyhøye krav. 
 
Fikser rør
Recover har også en divisjon som tilbyr rørfornying, rørfornying er et samlebegrep for flere metoder for rehabilitering og forbedring av vann og avløpsrør. Enklere forklart betyr det å lage nye rør inne i de gamle rørene.

- Må bruke hverandre 
På spørsmål om hvorfor Recover meldte seg inn i næringsforeningen i fjor sommer, så kom svaret kontant: Vi ønsker et tettere samarbeid med næringslivet lokalt, knytte personlige kontakter og få snakket mer med folk.
- Vi må bli flinkere til å bruke hverandre. Dessuten er håpet at næringsforeningen gjennom et godt samarbeid med kommunene kan få det offentlige til å bli flinkere til å legge ut offentlige rammekontrakter, det gir gode signaler til Næringslivet. Dessuten er rekruttering en utfordring også for oss, sier Torbjørn. Her må vi jobbe tett sammen med skoler og bedrifter for å trekke flere dyktige håndverkere til Innherred, sier Flatås.