Korona-pandemien har gitt flere alvorlige konsekvenser for næringslivet. Selv om utfordringene er mange, er også dette en tid som kan gi muligheter. En rekke tiltak skal hjelpe næringslivet gjennom denne krisen, og Innovasjon Norge, Forskningsrådet og fylkeskommunene fått tildelt en god del ekstra midler for forskning, utvikling og opplæring i bedriftene.
La det nye eller det gamle slippe til?
Å stimulere til innovasjon eller investere i kompetanse for fremtiden, kan være den smarteste skadebegrensningen bedriften kan gjøre i disse tider.
Har bedriften ideer om videreutvikling eller tenkt på et nytt prosjekt? Hvor ble det av de strategidokumentene bedriften skulle se nærmere på? Hvilke valg og verdier er det de ansatte faktisk ledes av? Har man kanskje en mulighet til å endelig ta tak i det som bedriften ellers aldri har tid til? Kan bedriften gripe denne muligheten, skape et fortrinn i denne nye hverdagen, og også kanskje videre? Kanskje tenke nytt og snu skuta?
Mange bedrifter har slike tanker og bør derfor gripe mulighetene. Disse midlene er nettopp fra et ønske og mål om at bedriftene skal kunne komme seg styrket ut av krisen gjennom å tenke videreutvikling og forbedring av sine produkter og tjenester, samt tilrettelegge for nyetableringer.
Ikke nøl med å vente
Det ligger noen rammer og krav i bunn og grunn. Informasjon og muligheter for utviklingsprosjekter finner dere på sidene til Innovasjon Norge og forskningsprosjekt på sidene til Forskningsrådet.
I tillegg har Fylkeskommunen satt i gang BIO-ordningen (Bedriftsintern opplæring). Ordningen er permanent, men retningslinjene er tilpasset dagens situasjon og er tilført økte midler, samt at den er utvidet til å gjelde alle typer bedrifter fra ENK til de største bedrifter over 250 ansatte.
"Man skal aldri la en stor krise gå til spille".
Les også: Her får du hjelp og nyttig informasjon